Btw-aangifte: fouten & tips – update

Te laat btw-aangifte doen

Zorg dat je altijd voor de laatste dag van de btw-maand je aangifte hebt gedaan. Boete voor te laat (of helemaal geen) aangifte doen is minimaal € 50. Wacht niet tot de laatste dag van de maand. Maak als het even kan vroeg in de maand een begin met je btw-aangifte.

Lees meer

Verzekeringen voor parttime ZZP’ers

Een groot deel van de zzp’ers in Nederland is dat niet fulltime. Ruim een half miljoen zzp’ers in Nederland heeft nog een ander inkomen, bijvoorbeeld uit loondienst, een uitkering of pensioen. Op die manier heb je altijd een vast inkomen en is het niet zo erg als de inkomsten uit je bedrijf een keer tegenvallen. Door dit gevoel van veiligheid vergeten parttime zzp’ers soms ook na te denken over verzekeringen. Maar sommige verzekeringen komen misschien toch van pas.

Lees meer

Urencriterium, hoe zit het ook alweer?

1.225 uur

Het urencriterium is 1.225 uur. Dat wil zeggen dat je 1.225 uur per jaar aan je bedrijf moet besteden om in aanmerking te komen voor bepaalde voordelen. Het idee hierachter is dat als je een bedrijf hebt, je hier ook tijd aan moet besteden. Een fulltime zzp’er heeft zo recht op zelfstandigenaftrek, en startende ondernemers ook op startersaftrek.

Lees meer