Innoveren als zzp’er, hoe doe je dat?

Het woord innovatie wordt vaak gebruikt als container begrip door bedrijven, consumenten en zzp’ers voor alles wat nieuw is. Maar klopt dat wel? Wat is innovatie nu eigenlijk? In dit artikel leg ik je uit wat innovatie is en hoe je hier als zzp’er mee bezig kunt zijn. Innovatie is niet alleen toegankelijk voor grotere bedrijven met veel budget. Ook zzp’ers spelen een belangrijke rol in het Nederlandse (en internationale) innovatieklimaat.

Lees meer

Algemene voorwaarden als zzp’er

Wat zijn algemene voorwaarden?

Algemene voorwaarden zijn schriftelijke afspraken die jij maakt tussen jou en je klanten. Hierin staat bijvoorbeeld hoe en wanneer jouw klanten moeten betalen, wie er aansprakelijk is bij schade en wat voor garantie er op jouw producten of diensten zit. Je stelt deze voorwaarden op om eventuele problemen met je klanten te voorkomen. Je hoeft je algemene voorwaarden niet te laten ondertekenen of zo, als je maar laat weten dat je algemene voorwaarden hebt en dat klant daarmee akkoord gaat. Zet ze wel duidelijk op je website, of stuur ze persoonlijk naar je (potentiële) klanten.

Lees meer

Welke fiscale aftrekposten heeft een zzp’er?

Als een startende zzp’er zijn er belangrijke aftrekposten waar voordeel uit gehaald kan worden. Weet jij al precies welke dit zijn? Wellicht is het dan logisch om fiscaal advies voor ZZP te nemen. Onze overheid is een groot voorstander van het ondernemerschap en heeft daarom onder andere voor zzp’ers enkele fiscale voordelen. Deze voordelen verlagen het belastbaar inkomen en dus ook de uiteindelijke belasting die afgedragen wordt. In dit artikel worden enkele aftrekposten besproken.

Lees meer